Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Piparkūkas parastās

Piparkūkas parastās

FOTO: Depositphotos.com

Lūdzu, neizmantojiet mikserus un virtuves kombainus!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg cukura
  • 0.8 l ūdens
  • 0.8 l eļļas vai izkausēta margarīna
  • Līdz 3 kg miltu
  • 3 olas
  • Piparkūku garšvielas
  • Cepamais pulveris
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. 0,5 kg cukura sagrauzdē, lēni pielej ūdeni un pieber 1 kg cukura.
  2. Kad cukurs izkusis, pievieno eļļu vai izkausētu margarīnu.
  3. Nedaudz atdzesē, bet masai jābūt karstai, tad iekuļ 2 kg miltus.
  4. Mīklai pievieno garšvielas un kuļ viendabīgu masu, kura sanāk samērā mīksta.
  5. Mīklu gatavo traukā , kuru pēc sakulšanas apsedz un atstāj līdz nākošajai dienai.
  6. Nākošajā dienā sakuļ olas, pievieno cepamo pulveri, iemīca mīklā. Biezumu regulē - mīcot pievieno 0.5 - 0.9 kg miltus. Jāmīca īpaši sparīgi - mīklai jāiznāk gludai un spīdīgai. Mīklu var uzglabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus. Piparkūkas cep sākot no nākošās dienas pēc mīklas pagatavošanas. Cep 200 °C.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas