Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Piparkūkas parastās

Piparkūkas parastās

FOTO: Depositphotos.com

Lūdzu, neizmantojiet mikserus un virtuves kombainus!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg cukura
  • 0.8 l ūdens
  • 0.8 l eļļas vai izkausēta margarīna
  • Līdz 3 kg miltu
  • 3 olas
  • Piparkūku garšvielas
  • Cepamais pulveris
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. 0,5 kg cukura sagrauzdē, lēni pielej ūdeni un pieber 1 kg cukura.
  2. Kad cukurs izkusis, pievieno eļļu vai izkausētu margarīnu.
  3. Nedaudz atdzesē, bet masai jābūt karstai, tad iekuļ 2 kg miltus.
  4. Mīklai pievieno garšvielas un kuļ viendabīgu masu, kura sanāk samērā mīksta.
  5. Mīklu gatavo traukā , kuru pēc sakulšanas apsedz un atstāj līdz nākošajai dienai.
  6. Nākošajā dienā sakuļ olas, pievieno cepamo pulveri, iemīca mīklā. Biezumu regulē - mīcot pievieno 0.5 - 0.9 kg miltus. Jāmīca īpaši sparīgi - mīklai jāiznāk gludai un spīdīgai. Mīklu var uzglabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus. Piparkūkas cep sākot no nākošās dienas pēc mīklas pagatavošanas. Cep 200 °C.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas