Lūdzu, neizmantojiet mikserus un virtuves kombainus!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1.5 kg cukura
0.8 l ūdens
0.8 l eļļas vai izkausēta margarīna
Līdz 3 kg miltu
3olas
Piparkūku garšvielas
Cepamais pulveris
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
0,5 kg cukura sagrauzdē, lēni pielej ūdeni un pieber 1 kg cukura.
Kad cukurs izkusis, pievieno eļļu vai izkausētu margarīnu.
Nedaudz atdzesē, bet masai jābūt karstai, tad iekuļ 2 kg miltus.
Mīklai pievieno garšvielas un kuļ viendabīgu masu, kura sanāk samērā mīksta.
Mīklu gatavo traukā , kuru pēc sakulšanas apsedz un atstāj līdz nākošajai dienai.
Nākošajā dienā sakuļ olas, pievieno cepamo pulveri, iemīca mīklā. Biezumu regulē - mīcot pievieno 0.5 - 0.9 kg miltus. Jāmīca īpaši sparīgi - mīklai jāiznāk gludai un spīdīgai. Mīklu var uzglabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus. Piparkūkas cep sākot no nākošās dienas pēc mīklas pagatavošanas. Cep 200 °C.