Piparkūkas parastās

Piparkūkas parastās
Foto: Depositphotos.com
Lūdzu, neizmantojiet mikserus un virtuves kombainus!

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg cukura
  • 0.8 l ūdens
  • 0.8 l eļļas vai izkausēta margarīna
  • Līdz 3 kg miltu
  • 3 olas
  • Piparkūku garšvielas
  • Cepamais pulveris

Pagatavošana

30 min.
  1. 0,5 kg cukura sagrauzdē, lēni pielej ūdeni un pieber 1 kg cukura.
  2. Kad cukurs izkusis, pievieno eļļu vai izkausētu margarīnu.
  3. Nedaudz atdzesē, bet masai jābūt karstai, tad iekuļ 2 kg miltus.
  4. Mīklai pievieno garšvielas un kuļ viendabīgu masu, kura sanāk samērā mīksta.
  5. Mīklu gatavo traukā , kuru pēc sakulšanas apsedz un atstāj līdz nākošajai dienai.
  6. Nākošajā dienā sakuļ olas, pievieno cepamo pulveri, iemīca mīklā. Biezumu regulē - mīcot pievieno 0.5 - 0.9 kg miltus. Jāmīca īpaši sparīgi - mīklai jāiznāk gludai un spīdīgai. Mīklu var uzglabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus. Piparkūkas cep sākot no nākošās dienas pēc mīklas pagatavošanas. Cep 200 °C.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sigita 2011. gada 27. novembris 14:12
Man gan sanāca, ļoti garšīgas piparkūkas.Liels paldies par recepti.
vanesse 2009. gada 23. decembris 13:25
Jusu receptei kaut kas ir pa daudz,2x meginaju abas reizes nesanaca,visu izmetu aaraa.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi