"Irbītes" ar maltās gaļas pildījumu visgaršīgāk pasniegt ar vārītiem kartupeļiem, mērci un marinētiem dārzeņiem vai sautētiem kāpostiņiem.
Pagatavošana
90 min
1. Ņem malto gaļu, pieliek tai olu, sāli, piparus un sajauc līdzīgi kā kotlešu masu.
2. Fileju saklapē ar gaļas āmurīti tāpat kā karbonādi cepot, apkaisa ar garšvielām.
3. Tad tin filejas gabaliņos malto gaļu, tā lai maltā gaļa būtu nosegta, un aptin ar diegu, lai netaisās vaļā. Rullītī iekšā vēl var likt gan burkānu gabaliņus, gan skābēta gurķa gabaliņus, pēc katra gaumes un izvēles.
4. Sagatavotos nosietos rullīšus apcep uz pannas eļļā vai taukos un liek katlā sautēties, pārlejot tiem ūdeni. Katlā saliek arī šķēlēs sagrieztu sīpolu, pāris lauru lapas, kādu selerijas kātu vai saknes gabalu, šķipsnu sāls un sautē apmēram 40 minūtes.
5. Izņem "irbītes" no katla, nedaudz padzesē un noņem diegus. Šķidrums, kurā sautējās rullīši, ir izmantojams mērces pagatavošanai. "Irbītes" visgaršīgāk pasniegt ar vārītiem kartupeļiem, mērci un sautētiem kāpostiem vai marinētiem dārzeņiem. Labu apetīti!