Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Dzērveņu un vīna mērce

Dzērveņu un vīna mērce

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes svaigu dzērveņu
  • 1 liels apelsīns
  • 1.5 glāzes sausa sarkanvīna (vēlams Kabernē)
  • 1.5 tējk. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Vispirms sarīvē apelsīna mizu (tikai oranžo, NE balto daļu).
  2. Katlā ieliek visas sastāvdaļas, tajā skaitā arī rīvēto apelsīna mizu. Uzliek uz vidēji karstas liesmas un visu laiku maisi, līdz cukurs izkusis un mērce vārās.
  3. Samazina karstumu un lēni vāra kādas 20 minūtes, līdz ogas izjūk un mērce kļūst biezāka. Var ogas paspaidīt ar kartupeļu spiežamo, tad mērce būs gludāka.
  4. Noņem katliņu no uguns, ielej mērci bļodā. Atdzesē to līdz istabas temperatūrai un pēc tam slēgtā traukā glabā ledusskapī.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Padomju laiku šniceles

Padomju laiku šniceles

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas