Torte "pelnrušķīte"

Sastāvdaļas

  • 150 g margarīns
  • 80 g milti
  • 1 edk. kakao
  • 6 olu baltumi
  • 4 ēdk. cukurs
  • 100 g aveņu sīrups
  • 1 tējk. safrāns
  • 20 g želantīns
  • ½ glāzes ūdens
  • 100 g šokolāde
  • 50 g sviests
  • 50 g zemenes

Pagatavošana

1 min.
  1. Atdzesētu margarīnu sasmalcina, pievieno ar kakao sajauktus miltus, sabrež, līdz veidojas drumstaliņas. Pievieno 1 olu baltumu, samaisa un liek ietaukotā pannā ar noņemamām malām. Cep 240 grādu temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē. Atstāj formā. Zēlantīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina. 3 olu baltumus sakuļ stingrās putās, pamazām pievieno aveņu sīrupu. Pievieno pusi no uzbriedinātā želantīna. Pārlej biskvītam un ļauj pusstundu sacietēt. 2 olu baltumus ar cukuru sakuļ stingrās putās, pievieno safrānu un atlikušo želantīnu. Pārlej pār aveņu krēmu un ļauj 1 stundu sastingt. Šokolādi kopā ar sviestu ūdens peldē izkausē. Pārlej pāri tortei. Atdzesē. Dekorē ar zemenēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi