Pesto alla genovese (bazilika mērce)

Pesto alla genovese (bazilika mērce)
Foto: Depositphotos.com
Vislabāk izmantot blenderi, bet ja nav, var arī visu saspiest piestiņā. Tase = 240ml

Sastāvdaļas

  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. ciedru riekstu
  • 2 svaigu zaļā bazilika lapu
  • 1/2 tase olīveļļas
  • 1/4 tase Parmezāna siera (rīvēta)

Pagatavošana

10 min.
  1. Tātad no sākuma saspiež ķiplokus un riekstus, tad lēnām pievieno baziliku un olīveļļu.
  2. Kad viss ieguvis viendabīgu konsistenci, iemaisa parmezāna sieru.
    Pasniedz ar makaroniem (mērce nav jāsilda, to iemaisa siltos makaronos) vai zaļajiem salātiem.

    Lai labi garšo!
    Kad viss ieguvis viendabīgu konsistenci, iemaisa parmezāna s...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Monta 2013. gada 6. jūnijs 10:08
Sveiki.
Kā ilgāk uzglabāt ? Vienkārši burciņās un ledusskapī iekšā??

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi