Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kurzemes jūrmalas biskvīts

2005. gada 13. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Apelsīnus 2 minūtes patur karstā ūdenī, sagriež mazos gabaliņos (visu).
2. Pieliek rabarberu ievārījumam, tad vāra 10-15 minūtes un atdzesē.
3. 5 olu dzeltenumus puto kopā ar 5 ēd.k.cukura, pievienojot 1/3 tējk. Vaniļas cukura, iesijā miltus.
4. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
5. Formu ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru.
6. Ielej mīklu, liek cepties uzkarsētā krāsnī 180 C temperatūrā 20-30 minūtes.
7. Tā izcep vēl divus biskvītus, atdzesē.
8. Krēmam paredzētas olas 10 minūtes puto ar cukuru, iesijā miltus, pa daļām pielej 200 ml piena istabas tempertūrā.
9. 300 ml piena pieliek 200 g sviesta, uz mazās uguns uzvāra.
10. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pienā lej olu masu, kad parādās pirmie burbuļi, krēms ir gatavs.
11. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
12. 200 g sviesta puto 8 minūtes, pa daļām pievienojot krēmu un iebiezināto pienu.
13. Krēmu rotāšanai iekrāso ar dabiskām krāsvielām, sarkanu ar biešu sului, zaļu ar spinātu sulu.
14. Torti kārto, biskvītu pārziežot ar krēmu, tad ievārījumu, tā līdz torte gatava.
15. Malas un virsu pārziež ar krēmu, ieliek ledusskapī uz 12 stundām, rotā.
Uz augšu