Sākums > Receptes > Konservējumi

Pīlādžu želeja un džems

2005. gada 2. oktobris
Foto: Shutterstock.com
Divi veidi, kā pīlādžus saglabāt ziemas krājumiem.
Pagatavošana
60 min
1. Pīlādžus notīra, liek sulu tvaicējamā katlā, notecina sulu.
2. Ņem sulu un cukuru 1:1, vāra želeju apmēram 10 - 15 minūtes. Karstu pilda burciņās, noslēdz ar metālisko vāciņu.
3. Tagad ņem atlikušās pīlādžogas, liek katliņā pielej nedaudz ūdeni, uzvāra. Karstu izberž caur sietu. No iegūtās masas vāra džemu. Cukurs un masa 1:1. Karstu pilda tīrās un aizskrūvē, atdzesē.
4. Iegūtais džems ir maigāks nekā želeja no sulas.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu