Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sabdžī - saldskābi sautēti dārzeņi ar sieru

2005. gada 28. septembris
Foto: Anne Bush
Pagatavošana
40 min
1. Sākumā sagatavojiet tamarinda sulu. . Ja tamarinds nav pieejams, līdzīgu aromātu var iegūt, sajaucot citronu sulu un brūno cukuru.
2. Kā pagatavot tamarinda sulu:
3. Šo skābo piedevu iegūst no tropiskā koka tamarindus indica lielajām un platajām pākstīm. Brūno mīkstumu (reizēm kopā ar tumšām, spīdošām sēklām) izkasa no pākstīm, izžāvē un pārdod paciņās.
4. Sēklas ir jāizņem, bet mīkstums jāsadala vai jāsakapā mazos gabaliņos. Vāriet šos gabaliņus nelielā ūdens daudzumā apmēram 10 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un sadalās. (Uz 225 g tamarinda vajag apmēram 250 ml ūdens.) Tad pēc iespējas vairāk mīkstuma izspiediet cauri sietam. Šķidrumu paturiet, bet to, kas palicis sietā, izmetiet.
5. Pagatavojiet masālu. Lielā katlā uzkarsējiet ghī un apcepiet ķimenes, pieberiet malto ingveru un sagrieztos asos piparus. Pieberiet maltos piparus un asafetīdu un cepiet dažas sekundes. Ielejiet masālā sūkalas un uzvāriet tās. Pielejiet tamarinda sulu, pievienojiet brūno cukuru, ananāsa gabaliņus, burkānus, mango pulveri, papriku un malto koriandru.
6. Vāriet to, bieži apmaisot, lai nepiedegtu. Tikmēr, iegremdējot ghī, apcepiet panira kubiņus, līdz tie ir viegli brūni, un nolieciet tos malā.
7. Pielieciet masālai cukini un selerijas, uzlieciet katlam vāku un vāriet, līdz tie mīksti. Pielieciet apceptos panira kubiņus, tomātus un sāli. Labi samaisiet. Tagad, ja vēlaties, pielieciet sagrieztos zaļos banānus. Ja to vietā liekat ceptus kartupeļus, tad pagaidiet, kamēr panira kubiņi ir piesūkušies ar šķidrumu un kļuvuši sulīgi. Uzlieciet katlam vāku un vāriet, kamēr viss gatavs.
8. Pēdot sabdži, jutīsieties sātīgi paēduši.
9. Labu apetīti!
Uz augšu