Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Sklandrauši

FOTO: neteikšu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200-250 g rupjo rudzu vai kviešu miltu
  • 100 ml ūdens
  • 2 ēd. k. cūku tauku vai margarīna
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 ola
  • Sāls
  • Kartupeļu pildījumam:
  • 150 g kartupeļu
  • 2 ēd. k. piena
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Sāls
  • Burkānu pildījumam:
  • 250 g burkānu
  • 3 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. skāba krējuma
  • 1 ola
  • 1 ēd. k. kviešu miltu
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Rudzu miltus izsijā uz galda virsmas, vidū izveido bedrīti, tajā saplucina taukus vai margarīnu, pievieno olu, siltu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs un sāls. Samīca stingru un labi veltnējamu mīklu.

    Mīklu izveltnē 2-3 mm biezā plāksnē.
    Rudzu miltus izsijā uz galda virsmas, vidū izveido bedrīti,...

    FOTO: neteikšu

  2. Ar glāzi izspiež apļus, katram uzloka 1-1,5 cm augstu maliņu un saliek pannā.
    Ar glāzi izspiež apļus, katram uzloka 1-1,5 cm augstu maliņu...

    FOTO: neteikšu

  3. Kartupeļu pildījumam nomizotus kartupeļus novāra sālsūdenī, nolej, izberž caur sietu, pievieno uzvārītu pienu, sviestu un samaisa.
    Pildījumam burkānus novāra ar mizu, nomizo, izberž caur sietu. Biezenim pievieno sāli, medu, olu, skābo krējumu, miltus un visu samaisa.
    Kartupeļu pildījumam nomizotus kartupeļus novāra sālsūdenī,...

    FOTO: neteikšu

  4. Tālāk līdz augšai liek burkānu masu.
  5. Cep 10-15 min 200 grādu temperatūrā, līdz virspuse apcepusies zeltaina, bet mīkla sausa un kraukšķīga.

    Lai labi garšo!
    Cep 10-15 min 200 grādu temperatūrā, līdz virspuse apcepusie...

    FOTO: neteikšu

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes tiramisu

Adventes tiramisu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas