Sklandrauši

2005. gada 28. septembris
Foto: neteikšu
Pagatavošana
40 min
1. Rudzu miltus izsijā uz galda virsmas, vidū izveido bedrīti, tajā saplucina taukus vai margarīnu, pievieno olu, siltu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs un sāls. Samīca stingru un labi veltnējamu mīklu.

Mīklu izveltnē 2-3 mm biezā plāksnē.
Foto: neteikšu
2. Ar glāzi izspiež apļus, katram uzloka 1-1,5 cm augstu maliņu un saliek pannā.
Foto: neteikšu
3. Kartupeļu pildījumam nomizotus kartupeļus novāra sālsūdenī, nolej, izberž caur sietu, pievieno uzvārītu pienu, sviestu un samaisa.
Pildījumam burkānus novāra ar mizu, nomizo, izberž caur sietu. Biezenim pievieno sāli, medu, olu, skābo krējumu, miltus un visu samaisa.
Foto: neteikšu
4. Tālāk līdz augšai liek burkānu masu.
5. Cep 10-15 min 200 grādu temperatūrā, līdz virspuse apcepusies zeltaina, bet mīkla sausa un kraukšķīga.

Lai labi garšo!
Foto: neteikšu
Uz augšu