Sākums > Receptes > Deserti

Ātrais šokolādes krēms (pussaldēts)

2005. gada 26. septembris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
10 min
1. 2 kokteiļa vai vīna glāzes ieliek saldētavā.
2. Šokolādi salauž gabaliņos, kopā ar pāris karotēm krejuma izkausē (ūdens peldē vai ļoti uzmanīgi mikroviļņu krāsnī, nedrīkst pārkrsēt). Putukrējumu saputo. Šokolādei pievieno 2 tk alkohola, samaisa. Pēc gaumes un vajadzības piemaisa saldumu. Pakāpeniski iecilā gandrīz visu putukrējumu, atstāj 2 ēk.
3. Atdzesētajās glāzēs ielej pa 1 tk. alkohola, pilda krēmu. Pa virsu uzliek pa karotei putukrējuma. Ar zobu bakstāmo putukrējumu iejauc krēmā zīmējot musturu (piem. zīmē riņķus/spirāli no malas līdz glāzes vidum).
4. Glāzes liek atpakaļ saldētavā, pēc apm 30 minūtēm krēms būs atdzisis un apkārt nedaudz sasalis.
Uz augšu