4tk Grand Marnier (vai cits šokoladei piemērots alkohols)
Saldinašanai: nedaudz pūdercukurs vai saldais kondensētais piens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
10 min.
2 kokteiļa vai vīna glāzes ieliek saldētavā.
Šokolādi salauž gabaliņos, kopā ar pāris karotēm krejuma izkausē (ūdens peldē vai ļoti uzmanīgi mikroviļņu krāsnī, nedrīkst pārkrsēt). Putukrējumu saputo. Šokolādei pievieno 2 tk alkohola, samaisa. Pēc gaumes un vajadzības piemaisa saldumu. Pakāpeniski iecilā gandrīz visu putukrējumu, atstāj 2 ēk.
Atdzesētajās glāzēs ielej pa 1 tk. alkohola, pilda krēmu. Pa virsu uzliek pa karotei putukrējuma. Ar zobu bakstāmo putukrējumu iejauc krēmā zīmējot musturu (piem. zīmē riņķus/spirāli no malas līdz glāzes vidum).
Glāzes liek atpakaļ saldētavā, pēc apm 30 minūtēm krēms būs atdzisis un apkārt nedaudz sasalis.