Burkänu küka. 2

2005. gada 21. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
50 min
1. Kārtīgi nomazgā burkānus, nomizo un smalki sarīvē. Atdala olas dzeltenumus no baltuma.Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Pēc tam piemaisa ar cepano pulveri sajauktus miltus, mandeles un ar degvīnu pārlieto burkānu masu. Iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Mīklu liek kārtīgi ieziestā ar rīvmaizi izkaisītā apaļā veidnē un cep sakarsētā cepeškrāsnī 175-200 grādi Celsija temperatūrā vai 2-3 karstuma režīmā 50-60 min.
2. Glazūra.
3. Pūdercukuru, Rumu un citrona sulu sakuļ spīdīgā masā un pārlej atdzesētai kūkai Rotā ar marcipāna burkānien. Pirms sagriešanas kūka ļauj 24st. ievilkties.
Uz augšu