Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Burkänu küka. 2

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g. burkāni
  • 5 olas
  • 200 g. brūnā cukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 60 g. miltu
  • ½ paciņas cepamā pulvera
  • 300 g. lobītu, saberztu mandeļu
  • 1 -2 ēdamkarotes degvīna
  • 3 -4 ēdamkarotes rīvmaizes
  • Glazūra
  • 200 g.pūdercukura 3 ēdamkarotes Ruma 3 ēdamkarotes citronu sulas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Kārtīgi nomazgā burkānus, nomizo un smalki sarīvē. Atdala olas dzeltenumus no baltuma.Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Pēc tam piemaisa ar cepano pulveri sajauktus miltus, mandeles un ar degvīnu pārlieto burkānu masu. Iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Mīklu liek kārtīgi ieziestā ar rīvmaizi izkaisītā apaļā veidnē un cep sakarsētā cepeškrāsnī 175-200 grādi Celsija temperatūrā vai 2-3 karstuma režīmā 50-60 min.
  2. Glazūra.
  3. Pūdercukuru, Rumu un citrona sulu sakuļ spīdīgā masā un pārlej atdzesētai kūkai Rotā ar marcipāna burkānien. Pirms sagriešanas kūka ļauj 24st. ievilkties.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas