Taupīgais brūkleņu ievārījums

Sastāvdaļas

  • Brūklenes

Pagatavošana

1 min.
  1. Brūklenes aplej ar vārošu ūdeni, atdzesē, nokāš un samaļ. Liek katlā un vāra minūtes 15-20, lej burkās un aizvāko. Man vecāmamma šādu zapti ziemā gatavoja tā : Uzvāra ūdeni, iemaisa tajā ūdenī atšķaidītus kartupeļu miltus, tad pievieno brūkleņu zapti un cukur pēc garšas. Šādam ķīselim ir izteikta svaigu ogu garša.
  2. Ievārījums ļoti labs tortēm, ruletēm, jo cukuru var pievienot pirms smērēšanas pēc garšas un atkarībā no putukrējuma vai krēmu salduma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi