Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Dzērveņu kūka ar kanēli

Dzērveņu kūka ar kanēli

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Ogu masai:
  • 50 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 2 šķipsna/s kanēļa
  • 1 ēd. k. rīvētu citrona vai apelsīna miziņu
  • 1/2 glāze/s dzērveņu
  • 2 ēd. k. cukura
  • Mīklai:
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 glāze/s cukura
  • 100 g sviesta
  • 1/2 glāze/s piena
  • 1 ola
  • Vaniļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu, cukuru un garšvielas samaisa un liek labi ietaukotā veidnē. Dzērvenes samaisa ar cukuru, pārber maisījumam pannā.
  2. Miltus izsijā.
  3. Mīkstu taukvielu, pienu un garšvielas labi sakuļ līdz izveidojas viendabīga masā, pievieno olu, miltus un vēl kuļ. Iemaisa cepamo pulveri un mīklu pārlej pannā sagatavotajām dzērvenēm.
  4. Veidni liek sakarsētā krāsnī un cep apm. 30-35 min. Izņemto kēksu no veidnes tūlīt izgāž. Tas pārtecēs ar pamatā izkusušo slāni. Ja kēksu atstāj veidnē atdzist, apakšā izveidosies karamele un izgāšana būs apgrūtināta.

    Lai labi garšo!
    Veidni liek sakarsētā krāsnī un cep apm. 30-35 min. Izņemto...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu akniņu  un paprikas siltie salāti

Vistu akniņu un paprikas siltie salāti

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas