Sākums > Receptes > Zupas

Aukstā biešu zupa "Vasara"

2005. gada 19. augusts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
50 min
1. Laicīgi izvāra olas un uzvāra ūdeni.
2. Tikmēr palielā katlā vai bļodā sajauc marinētās bietes ar auksto zupu vasara, kefīru, krējumu.
3. Sagriež gurķi sev tīkamos gabaliņos (strēmelītēs, kubiņos utt.) un piejauc pārējam.
4. Kad olas atdzisušas, sagriež gabaliņos tāpat kā rosolam un piejauc pārējam. Visu izmaisa.
5. Smalki sagriež zaļumus, pievieno. Pielej atdzesēto ūdeni (tam vairāk ir atšķaidīšanas funkcija, jo biezāka un kefīrīgāka zupa patīk, jo mazāk jālej). Pēc garšas pievieno sāli. Vēlams uz 30 min. ielikt ledusskapī, atdzesēties un ''ievilkties''.
Rotā porcijas ar vārītu olu daiviņām un papildus zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu