Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceptas jaunlopa aknas ar speķi

2005. gada 17. augusts
Foto: Dzidra Rozenšteina
Pagatavošana
15 min
1. Sakarsētā pannā cep speķa šķēles,līdz tās
2. kļūst kraukšķīgas.Notecina uz saimniecības
3. papīra.
4. Aknas cep pannā sakarsētās taukvielās
5. 2-3 min. no katras puses.Apkaisa ar sāli
6. un pipariem.Gatavas aknas no iekšpuses
7. ir nedaudz iesārtas.Ja vajadzīgs cepšanas
8. laiku var pagarināt.
9. Gatavas aknas liek servējamā traukā vai
10. tieši uz šķīvjiem.Rotā ar kraukšķīgām speķa
11. šķēlītēm,skābā krējuma un mārrutku maisī-
12. jumu.Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un
13. brokoļiem.
Uz augšu