Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zirņi ar žāvētu gaļu un sīpoliem

2005. gada 16. augusts
Foto: Depositphotos.com
Laika taupības nolūkos var izmantot jau gatavus (izvārītus) veikalā nopērkamus pelēkos zirņus.
Pagatavošana
60 min
1. Zirņus pirms gatavošanas (laicīgi 3 - 4 stundas iepriekš) aplej ar karstu ūdeni, lai nav tik ilgi jāvāra. Var arī mērcēt visu nakti, aplejot ar aukstu ūdeni.
2. Zirņus vāra, apmēram, 40 - 60 minūtes, pieberot sāli vai garšvielu maisījumu.
3. Kamēr zirņi vārās, gaļu sagriež nelielos kubiņos, sīpolus sasmalcina. Liek pannā cepties, līdz tie gatavi. Pasniedz kopā ar zirņiem un kefīru.

Labu apetīti!
Uz augšu