Komentāri
19
Jaunākie
Vecākie
Mana recepte vienkarsa bet super.novara senes. Katlina ielej udeni iegrie sipolus pusmenestinos piegriez burkanus kubicinos uzvara pavara piecas min un liek klat galda etiki un cukuru ta lai marinade sanak saldenskaba ar maxu etika kodienu kakla tad sagriez senes ber marinade uzvara noputo un karstas lej burka un ziema ed nost.nevajag marinadei nekadu sali jo senes jau varitas ir salsudeni. Ja vel piaru gradus iemet un kadu lauru lapinu . Viss elementari un garsigi.
Vērtējums
Atbildēt
Man ir 55 un kādus 20 gadus es marinēju arī sēnes. Aptuveni jau tās receptes atšķirās tikai sastāvdaļu variācijām. Man gatavā produkcija uzglabājas pagrabā, kurš ir diezgan silts. Par to Stāvēšanu es tā īsti neēsmu pārliecināts, vai tas ir no sēnēm?
Vērtējums
Atbildēt
Es daru tā: tīrot sēnes, atlasu tās, ko gribu marinēt: podiņus, baravikas vai citas. Vāru atsevišķi, pa to laiku sagatavoju burciņas. Novārītās sēnes saberu tīrā katliņā, apleju ar ūdeni, līdz apņemtas, bet sastāvdaļu vieglākai aprēķināšanai ūdeni leju ar soli 0.5 l ( 0.5;1.0, 1.5;2.0;2.5 utt. atkarībā no sēņu daudzuma)
uz litru ūdens pievienoju 2 karotes sāls un cukura, garšvielas kādas vēlas- lauru lapas, pipari, smaržīgie pipari utt. kad sēnes kopā ar marinādi ir uzvārījušās, pievienoju uz litru 1 ēdamkaroti esences (~7 karotes etiķa), ja vēlas stiprākas, var etiķa daudzumu palielināt. Tad burkās iekšā, vāku virsū, stāv bez problēmām un garšo lieliski. Pārbaudīts daudzu gadu garumā.
uz litru ūdens pievienoju 2 karotes sāls un cukura, garšvielas kādas vēlas- lauru lapas, pipari, smaržīgie pipari utt. kad sēnes kopā ar marinādi ir uzvārījušās, pievienoju uz litru 1 ēdamkaroti esences (~7 karotes etiķa), ja vēlas stiprākas, var etiķa daudzumu palielināt. Tad burkās iekšā, vāku virsū, stāv bez problēmām un garšo lieliski. Pārbaudīts daudzu gadu garumā.
Vērtējums
Atbildēt
Es daru tā: vāru sēnes, atceviški varu marinādi 1 ēd.k sāls, 2,5 ēd,k, cukurs, 3 ēd.k. et,esences uz 1 litru ūdens. smarž.piparus, krustnagliņas, kanēļa mizu, lauru lapas.gatavai marīnādei lieku klāt sēnes 5 min. pavāru, lieku burkās, plastmasas vāku un ledusskapī.
Vērtējums
Atbildēt
Kādam nolūkam beigās olīveļļa jālej?
Vērtējums
Atbildēt
Katrina es daru tiesi taa pat ar auksto marinadi taisu senes,sanak ljoti labi un staav arii ljoti ilgi!
Vērtējums
Atbildēt
paldies par receptīti :)
es taisīju pēc receptes, tikai cukuru liku bišķi vairāk un etiķi pēc garšas (250 - 350 ml) un marinādē pavārīju tikai 5 min - sanāca supergardas :)) ceru, ka stāvēs labi :)
es taisīju pēc receptes, tikai cukuru liku bišķi vairāk un etiķi pēc garšas (250 - 350 ml) un marinādē pavārīju tikai 5 min - sanāca supergardas :)) ceru, ka stāvēs labi :)
Vērtējums
Atbildēt
Tomēr mēģināšu ar doto daudzumu etiķa,jo līdzīgi esmu gatavojusi gailenes (vārot tās marinādē).Laikam tas asums izvārās ārā,jo stipras nebija.
Vērtējums
Atbildēt
es taisu līdzīgi tikai etiķi 9% lieku 70 gr vai 70 ml-sanāk super!
Vērtējums
Atbildēt
Lieliska recepte. Sanāk ļoti garšīgi!
Vērtējums
Atbildēt
man si recepte noderes jo pirmo reizi to darisu ...cerams ka bus garsigi...
Vērtējums
Atbildēt
Neesmu gatavojusi pēc šīs receptes, bet cik gadus marinēju, nekad vēl nevārīju marinādē sēnes. Un vienmēr sanāca ļoti garšīgas. Vienkārši novāra sēnes, pa to laiku var sagatavot marinādi. Un kad sēnes ir nolietas, atdzisušas, pievieno arī atdzisušu marinādi. Viss. Marinādei uz 0.6 l ūdens jāliek 1 ēdemkarote sāls, 1 edamkarote cukura un 0,3 l etiķa. Garšvielas pēc pašu garšas. Es marinādē lieku ķiplokus, sīpolus, piparus, lauru lapas. Pirms uzliešanas izkāšu.
Vērtējums
Atbildēt
es lieku 70 ml 70% etiķi uz 1l ūdens un sanāk labi, tas ir 1/4 daļa no 200 gr glāzes un vēl mazliet :) un 1 ēd k cuk., 1,5 ēd k sāli
Vērtējums
Atbildēt
nju uztaisīju visu kā bija teikts receptē tikai etiķi (9%) liku 3 karotes, sanāca diezgan labi tikai nezinu vai tik pat labi stāvēs ziemā :)
Vērtējums
Atbildēt
abcde, Tu gadījumā nejauc esenci ar 8% etiķi? Es uztaisīju pēc receptes, pagaršoju un netaisos vēl mirt... Sēņuki sanāca ļoti labi.
Vērtējums
Atbildēt
Paldies, kas dalās ar Rp,
Raksti replikas savā dienasgrāmatā (abcde)tu pat savu vārdu nezini
Raksti replikas savā dienasgrāmatā (abcde)tu pat savu vārdu nezini
Vērtējums
Atbildēt
Pizdec. Kāpēc gan uzreiz nevārīt etiķī? Cilvēks ieliek recepti,bet pats nemaz nav ēdis tādas sēnes,savādāk sen jau būtu miris ar kuņģa čūlu.
Vērtējums
Atbildēt
Pus glāze etiķa varētu būt gan par daudz..
Vērtējums
Atbildēt
Recepte asu marinažu cienitajiem!Iesakuikt tikai 2-3 ēd karotes etiķi
Vērtējums
Atbildēt