Marinētas sēnes

Marinētas sēnes
Foto: Depositphotos.com
Marināde jāvāra uz pusi mazākā tilpumā nekā ir novārītās sēnes.

Sastāvdaļas

  • Marinādei:
  • 1 ūdens
  • 1.5 ēd. k. sāls
  • 1-2 daiviņa/s ķiploka
  • 8-10 smaržīgie pipari
  • 1 lauru lapa
  • 1 ēd. k. citronskābes vai 1/2 glāze etiķa (8%)
  • Etiķis
  • Sēnēm:
  • Sēnes (krimildes,vilnīši, cūcenes, bērzlapes, baravikas, rudmieses, alksnenes u.c.)
  • 4 ēd. k. sāls
  • 2 l ūdens

Pagatavošana

90 min.
  1. Sēnes novāra sālsūdens, tās nolej uz sieta un notecina.
  2. Marinādei sajauc ūdenī sāli, cukuru, melno vai smaržīgo piparu graudus, lauru lapu, ķiploka daiviņas.
  3. Skābumam pievieno ēdamkaroti citronskābI vai etiķi. Marinādi pavāra 5 min., tad tajā liek sēnes un vāra uz lēnas uguns 20 min.
  4. Sēnes vēl karstas pilda burkās un atdzesē. Pirms aizvākošanas katrā burciņā var ieliet mazliet olīveļļas.

    Lai labi garšo!
    Sēnes vēl karstas pilda burkās un atdzesē. Pirms aizvākošana...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Marite 2016. gada 20. augusts 11:28
Mana recepte vienkarsa bet super.novara senes. Katlina ielej udeni iegrie sipolus pusmenestinos piegriez burkanus kubicinos uzvara pavara piecas min un liek klat galda etiki un cukuru ta lai marinade sanak saldenskaba ar maxu etika kodienu kakla tad sagriez senes ber marinade uzvara noputo un karstas lej burka un ziema ed nost.nevajag marinadei nekadu sali jo senes jau varitas ir salsudeni. Ja vel piaru gradus iemet un kadu lauru lapinu . Viss elementari un garsigi.
Ojārs 2016. gada 1. augusts 22:00
Man ir 55 un kādus 20 gadus es marinēju arī sēnes. Aptuveni jau tās receptes atšķirās tikai sastāvdaļu variācijām. Man gatavā produkcija uzglabājas pagrabā, kurš ir diezgan silts. Par to Stāvēšanu es tā īsti neēsmu pārliecināts, vai tas ir no sēnēm?
vasara 2013. gada 24. jūlijs 14:51
Es daru tā: tīrot sēnes, atlasu tās, ko gribu marinēt: podiņus, baravikas vai citas. Vāru atsevišķi, pa to laiku sagatavoju burciņas. Novārītās sēnes saberu tīrā katliņā, apleju ar ūdeni, līdz apņemtas, bet sastāvdaļu vieglākai aprēķināšanai ūdeni leju ar soli 0.5 l ( 0.5;1.0, 1.5;2.0;2.5 utt. atkarībā no sēņu daudzuma)
uz litru ūdens pievienoju 2 karotes sāls un cukura, garšvielas kādas vēlas- lauru lapas, pipari, smaržīgie pipari utt. kad sēnes kopā ar marinādi ir uzvārījušās, pievienoju uz litru 1 ēdamkaroti esences (~7 karotes etiķa), ja vēlas stiprākas, var etiķa daudzumu palielināt. Tad burkās iekšā, vāku virsū, stāv bez problēmām un garšo lieliski. Pārbaudīts daudzu gadu garumā.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi