Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Marinētas sēnes

Marinētas sēnes

FOTO: Depositphotos.com

Marināde jāvāra uz pusi mazākā tilpumā nekā ir novārītās sēnes.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Marinādei:
  • 1 ūdens
  • 1.5 ēd. k. sāls
  • 1-2 daiviņa/s ķiploka
  • 8-10 smaržīgie pipari
  • 1 lauru lapa
  • 1 ēd. k. citronskābes vai 1/2 glāze etiķa (8%)
  • Etiķis
  • Sēnēm:
  • Sēnes (krimildes,vilnīši, cūcenes, bērzlapes, baravikas, rudmieses, alksnenes u.c.)
  • 4 ēd. k. sāls
  • 2 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sēnes novāra sālsūdens, tās nolej uz sieta un notecina.
  2. Marinādei sajauc ūdenī sāli, cukuru, melno vai smaržīgo piparu graudus, lauru lapu, ķiploka daiviņas.
  3. Skābumam pievieno ēdamkaroti citronskābI vai etiķi. Marinādi pavāra 5 min., tad tajā liek sēnes un vāra uz lēnas uguns 20 min.
  4. Sēnes vēl karstas pilda burkās un atdzesē. Pirms aizvākošanas katrā burciņā var ieliet mazliet olīveļļas.

    Lai labi garšo!
    Sēnes vēl karstas pilda burkās un atdzesē. Pirms aizvākošana...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas