Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kazas gaļa alū ar rozīnēm

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Kādu stundu pirms gatavošanas rozīnes iemērcam tumšajā alū. Nomazgāto kazas gaļu nosusinām un pēc vajadzības sadalām porcijās. Sagatavotās porcijas kārtojam cepešpannā, apziežam ar izkausētu sviestu, pievienojam dažas lauru lapas un uz gaļas porcijām uzliekam riņķīšos sagrieztus sīpolus un šķēlītēs sagrieztu žāvētu krūtiņu vai speķi. Pēc garšas pieliekam sāli, piparus un pielejam alu, kurā mērcējām rozīnes. Rozīnes sakapājam smalkāk un uzkaisām gaļai. Sakarsētā cepeškrāsnī cepam ar uzliktu vāku. Beigās bez vāka sacepam brūnu. Cepot aplaistam ar cepšanas sulu, gaļu periodiski grozām un vajadzības gadījumā pielejam vēl alu. Mērci nekāšam. Pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem un pīlādžogu kompotu.
Uz augšu