Aknu torte

Aknu torte
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg aknu
  • 1 glāze/s piena
  • 4-5 ēd. k. miltu
  • 2 olas (tortei)
  • 3 olas pasniegšanai
  • 400 g sīpolu
  • Sāls, pipari, cukurs
  • Majonēze
  • Svaigas dilles
  • Eļļa

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo aknu mīklu: samaļ aknas, pievieno miltus un pienu, visu pakāpeniski saputo (lai neveidotos kunkuļi), pievienojot olas, sāli pēc garšas, kā arī šķipsniņu cukura.
  2. Uz pannas cep plakanus plāceņus.
  3. Atsevišķi novāra un atdzesē 4 olas. Sarīvē.
  4. Sasmalcina sīpolus un apcep zeltainus. Atdzesē.
  5. Kārto torti: liek apaļo plāceni, virsū ceptos sīpolus, nedaudz vārītās olas un majonēzi, liek nākošo kārtu un atkārto.
    Kad visas kārtas saliktas apziež ar majonēzi, uzber atlikušās olas un sasmalcinātas dilles.
    Ļauj stundu garšām savilkties.

    Labu apetīti!
    Kārto torti: liek apaļo plāceni, virsū ceptos sīpolus, nedau...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni