Tāpat var gatavot beciņas, meža šampinjonus. Ar sviestu garšīgāk, bet ar cūku taukiem labāk glabājas. Ziemā lieto mērcēm, zupām, pēc savas brīvas izvēles.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Gailenes
Sviests vai cūku tauki
Rupjā vāramā sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Gailenes notīra, nomazgā.
Lielākās gailenes sagriež. Cep līdz sēnes gatavas, pievieno sāli (parasti to daru pēc garšas).
Karstas pilda 0.5 l burkās. Taukvielām ir jābūt tādā daudzumā, lai virspusē būtu kārtiņa. Liek karsēt 90 -95 grādu temperatūrā 20 minūtes. Burkas aizvalcē ar metāla vāciņiem.