Ceptas gailenes

Ceptas gailenes
Foto: Depositphotos.com
Tāpat var gatavot beciņas, meža šampinjonus. Ar sviestu garšīgāk, bet ar cūku taukiem labāk glabājas. Ziemā lieto mērcēm, zupām, pēc savas brīvas izvēles.

Sastāvdaļas

  • Gailenes
  • Sviests vai cūku tauki
  • Rupjā vāramā sāls

Pagatavošana

50 min.
  1. Gailenes notīra, nomazgā.
  2. Lielākās gailenes sagriež. Cep līdz sēnes gatavas, pievieno sāli (parasti to daru pēc garšas).
  3. Karstas pilda 0.5 l burkās. Taukvielām ir jābūt tādā daudzumā, lai virspusē būtu kārtiņa. Liek karsēt 90 -95 grādu temperatūrā 20 minūtes. Burkas aizvalcē ar metāla vāciņiem.

    Labu apetīti!
    Karstas pilda 0.5 l burkās. Taukvielām ir jābūt tādā daudzum...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi