Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Gaļas salāti ar plūmju mērces aizdaru

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g vārītas jaunlopa gaļas
  • 1 marinēts gurķis
  • 2 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 kg gatavu melno plūmju
  • 200 g cukura
  • 1 /2 tējkarotes kanēļa
  • 1 /2 tējkarotes svaiga ingvera skaidiņu
  • 1 /3 tējkarotes maltu krustnagliņu1/3 tējkarotes čili piparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Plūmēm izņem kauliņus. Liek katlā, uzlej burtiski pāris ēdamkarotes ūdens, uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē, kamēr augļi izšķīduši. Masu ielej sietā un izberž. Biezenim pievieno cukuru, garšvielas un, palaikam apmaisot, uz mazas uguns vāra pusstundu. Karstu iepilda traukos un tūlīt aizvāko. (Izvārītās mērces pietiks vairākām ēdienreizēm, ledusskapī tā var glabāties vismaz nedēļu.)
  2. Gaļu sagriež kubiņos, pievieno sasmalcinātu gurķi, zirnīšus. Uzlej apmēram 100 g mērces, samaisa un pirms pasniegšanas pusstundu atvēsina ledusskapī.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas