"bērni un vecāki" no laša

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Lāšu ikri (100g/ porcija)
  • Laša fileja (100g/ porcija)
  • ¼ Nori lapas
  • Sojas mērce (vēlams ar samazinatu sals daudzumu)
  • Daši
  • Sake
  • Mirin

Pagatavošana

90 min.
  1. Dienu iepriekš mazsālītos ikrus noskalo un iemarinē. Marinādi gatavo no sojas mērces, daši, sake un mirin. Aptuvenas proporcijas: 25 ml sojas mērce, 25 ml dashi, 2 ēk sake, 2 ēk mirin. Marināde nedrīkst izteikti garšot pēc sojas mērces un tai ir jābūt nedaudz saldai. Marinēšanas laikā pāris reizes vajadzētu ikrus apmaisīt.
  2. Nākošajā dienā sarūpē laša fileju suši kvalitāte (bez ādas). Jāpērk ir filejas daļa no astes puses.
  3. Fileju nosusina ar papīra dvielīti un uz labi sakarsētas pannas palielā eļļas daudzumā (apm. 5 mm) fileju no abam pusēm ātri apcep, lai izceptos 5..9 mm, bet vidus paliktu jēls.
  4. Cepto zivi ar ļoti asu nazi sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs, bet tā lai turas kopā (½ .. 1 cm).
  5. Servēšana:
  6. (porcijās) bļodiņa liek svaigi uzvārītus rīsus, pa virsu liek ikrus, virs ikriem laša filejas šķēlītes, pārkaisa ar smalki sagrieztu nori lapu. Klat servē sojas mērci ar vasabi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi