Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni "bērni un vecāki" no laša

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Lāšu ikri (100g/ porcija)
  • Laša fileja (100g/ porcija)
  • ¼ Nori lapas
  • Sojas mērce (vēlams ar samazinatu sals daudzumu)
  • Daši
  • Sake
  • Mirin
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Dienu iepriekš mazsālītos ikrus noskalo un iemarinē. Marinādi gatavo no sojas mērces, daši, sake un mirin. Aptuvenas proporcijas: 25 ml sojas mērce, 25 ml dashi, 2 ēk sake, 2 ēk mirin. Marināde nedrīkst izteikti garšot pēc sojas mērces un tai ir jābūt nedaudz saldai. Marinēšanas laikā pāris reizes vajadzētu ikrus apmaisīt.
  2. Nākošajā dienā sarūpē laša fileju suši kvalitāte (bez ādas). Jāpērk ir filejas daļa no astes puses.
  3. Fileju nosusina ar papīra dvielīti un uz labi sakarsētas pannas palielā eļļas daudzumā (apm. 5 mm) fileju no abam pusēm ātri apcep, lai izceptos 5..9 mm, bet vidus paliktu jēls.
  4. Cepto zivi ar ļoti asu nazi sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs, bet tā lai turas kopā (½ .. 1 cm).
  5. Servēšana:
  6. (porcijās) bļodiņa liek svaigi uzvārītus rīsus, pa virsu liek ikrus, virs ikriem laša filejas šķēlītes, pārkaisa ar smalki sagrieztu nori lapu. Klat servē sojas mērci ar vasabi.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas