Sākums > Receptes > Brokastis

Bajāru putra (prosa ar rozīnēm)

2005. gada 30. jūnijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo produktus. Ielej katliņā vai čuguna pīlē pienu, pievieno 4 ēdamkarotes cukuru un sāli pēc garšas un liec vārīties uz nelielas uguns. Prosas putraimus ieber kādā traukā un pārlej ar verdošu ūdeni. Uzreiz nokās un vēlreiz izdari to pašu. Rozīnes noskalo zem tekoša silta ūdens. Iesildi cepeškrāsni līdz 180ºC.
2. Sāc vārīt putru. Kad piens uzvārījies, ieliec katliņā noskalotos prosas graudus un rozīnes. Pārklāj katliņu ar cepampapīru, uzliec vāku un liec cepeškrāsnī uz otrā no apakšas plaukta. Karsē putru cepeškrāsnī 30 minūtes 180ºC temperatūrā.
3. Pabeidz vārīt putru. Sakul trauciņā olu, pēc tam piekul klāt mīkstu sviestu vai margarīnu. Izņem katliņu ar putru no plīts un, strauji maisot putru, pievieno ar olu sakulto sviestu. Uzliec katliņam vāku, ietin to avīzē un pēc tam segā. Ļauj satītam pastāvēt 20 minūtes.
4. Pasniedz. Gatavo putru liec šķīvjos un dod klāt dzert pienu. Putra ir garšīga arī atdzisusi. Atdzisušu putru var pasniegt pārlietu ar pienu.
Uz augšu