Bajāru putra (prosa ar rozīnēm)

Sastāvdaļas

  • 1 glāze prosas
  • ½ glāze rozīnes
  • 3 glāzes piena
  • 4 ēdk. cukura
  • 100 g sviesta
  • 1 ola

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagatavo produktus. Ielej katliņā vai čuguna pīlē pienu, pievieno 4 ēdamkarotes cukuru un sāli pēc garšas un liec vārīties uz nelielas uguns. Prosas putraimus ieber kādā traukā un pārlej ar verdošu ūdeni. Uzreiz nokās un vēlreiz izdari to pašu. Rozīnes noskalo zem tekoša silta ūdens. Iesildi cepeškrāsni līdz 180ºC.
  2. Sāc vārīt putru. Kad piens uzvārījies, ieliec katliņā noskalotos prosas graudus un rozīnes. Pārklāj katliņu ar cepampapīru, uzliec vāku un liec cepeškrāsnī uz otrā no apakšas plaukta. Karsē putru cepeškrāsnī 30 minūtes 180ºC temperatūrā.
  3. Pabeidz vārīt putru. Sakul trauciņā olu, pēc tam piekul klāt mīkstu sviestu vai margarīnu. Izņem katliņu ar putru no plīts un, strauji maisot putru, pievieno ar olu sakulto sviestu. Uzliec katliņam vāku, ietin to avīzē un pēc tam segā. Ļauj satītam pastāvēt 20 minūtes.
  4. Pasniedz. Gatavo putru liec šķīvjos un dod klāt dzert pienu. Putra ir garšīga arī atdzisusi. Atdzisušu putru var pasniegt pārlietu ar pienu.

Komentāri

Jana 2010. gada 19. augusts 22:41
Garda! Segā netinu un klāt pieliku tikai sviestu. Mani bērni, kuriem putras nav mīļākais ēdiens, ēd ar sajūsmu un prasa, lai vāra vēl!
Inta 2009. gada 16. jūnijs 19:09
ļoti garšīga. paldies par tik gardu recepti.
inta 2009. gada 30. maijs 18:48
ļoti garšīga. paldies par tik gardu recepti,.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi