Sākums > Receptes > Deserti

Bulgāru siera sainīši

2005. gada 19. aprīlis
Foto: Marina Kanonoviča
Pagatavošana
1 min
1. Miltus ieber traukā, iespiež iedobi, ieliek sadrupināto raugu ar cukuru un ielej mazliet remdena ūdens un ar daļu miltu sajauc mīklā, 40-60 minūtes ļauj uzrūgt, tad atlikušos miltus un ūdeni sajauc ar sāli un saputo, izmantojot mehānisko putotāju ar mīklas āķiem, līdz mīkla atlec no trauka sienām. Izveido kukulīti un vēlreiz ļauj rūgt 30-40 minūtes, tad izrullē 45x45 cm lielumā un izgriež 15 cm lielus kvadrātus. Sieru sajauc ar olu un uz katra mīklas taisnstūrīša uzliek vienu ēdamkaroti pildījuma, pretējās malas saspiež kopā uz augšu. Sainīšus liek uz ieziestas cepamās plāts, apziež ar sakultu olas dzeltenumu un 12-15 min. cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī zeltaini dzeltenus 220 C temperatūrā.
Uz augšu