Ābolu šarlote

2005. gada 31. maijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
80 min
1. Miltus, cukuru, olas un skābo krējumu sajauc ar mikseri viendabīgā maisījumā.
2. Ābolus nomizo un izņem serdi. Sagriež kubiciņos.
3. Formu ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi - arī maliņās. Saber ābolus ap 4 - 5 cm biezumā un pārlej ar mīklu, tas nekas, ja āboli atsedzas - viņiem nav jābūt pilnīgi zem mīklas.
4. Liek cepeškrāsnī un cep 160-180 grādu temperatūrā līdz mīkla kļūst smuki brūna. Ar kociņu gatavības pakāpi pārbaudīt nav jēgas, jo āboli dod sulu un mīkla iekšpusē ir nedaudz mitra.
5. Kad kūka gatava, tai pa virsu var pārkaisīt kanēli vai pūdercukuru. Pasniegt var kā karstu, tā aukstu, kā ar saldējumu, tā bez :)

Lai jauki garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu