Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ābolu šarlote

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1-1.5 kg ābolu
  • 2 glāze/s miltu
  • 4 olas
  • 1.5 glāze/s cukura
  • 4 ēd. k. skābā krējuma
  • Sviests formai
  • Rīvmaize formai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Miltus, cukuru, olas un skābo krējumu sajauc ar mikseri viendabīgā maisījumā.
  2. Ābolus nomizo un izņem serdi. Sagriež kubiciņos.
  3. Formu ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi - arī maliņās. Saber ābolus ap 4 - 5 cm biezumā un pārlej ar mīklu, tas nekas, ja āboli atsedzas - viņiem nav jābūt pilnīgi zem mīklas.
  4. Liek cepeškrāsnī un cep 160-180 grādu temperatūrā līdz mīkla kļūst smuki brūna. Ar kociņu gatavības pakāpi pārbaudīt nav jēgas, jo āboli dod sulu un mīkla iekšpusē ir nedaudz mitra.
  5. Kad kūka gatava, tai pa virsu var pārkaisīt kanēli vai pūdercukuru. Pasniegt var kā karstu, tā aukstu, kā ar saldējumu, tā bez :)

    Lai jauki garšo!
    Kad kūka gatava, tai pa virsu var pārkaisīt kanēli vai pūder...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomāti ar sīpoliem želejā

Tomāti ar sīpoliem želejā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas