Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vecvecmammas Zemgales pīrāgi

Vecvecmammas Zemgales pīrāgi

FOTO: Shutterstock.com

Gardie Zemgales pīrāgi pēc receptes, kas mantota no vecvecmammas. Mīkla tiek gatavota no kviešu un rudzu miltiem, bet pildījumam cauraudzītis papildināts ar sīpoliem, vārītām olām un ķimenēm.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 800 g kviešu miltu
  • 200 g rudzu milti
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 30 g "slapjā" rauga
  • 1/2 l piena
  • Sāls pēc garšas
  • Pildījumam
  • 600 g žāvēta cauraudzīša
  • 2 sīpoli
  • 2 vārītas olas
  • Pipari, ķimenes pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Pienu, sviestu un sāli sasilda līdz 30° C. Tad šajā maisījumā izšķīdina raugu un izsijātus kviešu miltus+rudzu miltus. Mīca, kamēr atlec no rokām. Labi samīcītu mīklu siltā vietā uzraudzē, atspiež traukā atpakaļ, vēlreiz uzraudzē, tad sadala apmēram vienādās daļās, cik lielus pīrāgus grib.
  2. Pildījumam žāvētu gaļu vai cauraudzīti sagriež mazos, četrstūrainos gabaliņos, pievieno sasmalcinātu sīpolu, piparus, sakapātas olas un ķimenes pēc garšas. Labākai garšai ķimenes iepriekš sausā pannā apgrauzdē. Ja vēlas, gaļu ar sīpoliem var viegli apcept. Ja gaļa ir sīksta, to var samalt caur gaļas mašīnu.
  3. Katru mīklas gabaliņu saspiež plakanu, vidū liek apmēram vienu ēdamkaroti pildījuma, malas saspiež kopā, veidojot mēnešveidīgu rausi, ko liek uz ietaukotas plāts, kas apkaisīta ar rudzu miltiem, ar šuvi uz leju. Tos vēlreiz uz plāts uzraudzē 10 minūtes, tad pārziež ar saputotu olu un cep maksimāli iepriekš uzkarsētā krāsnī, kamēr brūni.

    Labu apetīti!
    Katru mīklas gabaliņu saspiež plakanu, vidū liek apmēram vie...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas