Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Sezama sēklu kraukšķi

Foto: Uldis Grīnbergs
"Konfektes palikušas tik "sālītas", ka izdevīgāk gatavot pašam. Ļoti vienkārša recepte, pagatavojama 10 minūtēs," pagatavot saldo kārumu aicina receptes autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
15 min
1. Apcep uz sausas pannas sezama sēklas, kamēr zeltainas. Ieber traukā.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Uz tās pašas karstās pannas uzber cukuru kaudzītē, bet nelīdzina. Kad kaudzīte krietni pakususi, sāk maisīt. Maisa, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
3. Tad pielieku klāt sviestu. Kad viss sakusis kopā, pieber klāt karstās, apceptās sezama sēklas. Kārtīgi izmaisa kopā, izklāj uz virtuves galda virsmas cepampapīru un biezo masu izgāž uz papīra.
4. Mazliet palīdzina, tad pārklāj vēl vienu loksni cepampapīra un ar mīklas rulli izrullē vienmērīgā biezumā.
5. Papīru atstāju virsū un ar kūkas smērējamo plastikas nazi iespiežu laušanas vietas.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Ļauj pilnībā atdzist un salauž gabaliņos.
Foto: Uldis Grīnbergs
7. Kārums ir gatavs, vismaz zinu, kas lācītim vēderā.

Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu