Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Uzkodas

Vistas nageti ar īpašo mērcīti

Foto: Uldis Grīnbergs
" Izcili garšīgi, ārpuse kraukšķīga, gaļa ļoti sulīga. Un kam gan negaršo īsti, mājās gatavoti vistas nageti.
Mīklu var taisīt pats un var izmantot visparastāko rīvmaizi bet ar fileju nekad nebūs tik garšīgas. Tikai negatavojiet no maltās gaļas – tās būs fritētas kotletītes," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
90 min
1. Šķiņķīšiem novelk ādu, izgriež kauliņu un gaļu sagriež gabaliņos. Daudz nepievēršu uzmanību lielumam un biezumam. Galvenais, lai nebūtu ļoti biezi.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Pārber garšvielas, piparus, sinepes un kārtīgi samaisa. Lai kādu stundu marinējas virtuvē uz galda. Ledusskapī nevajag likt, jo aukstu gaļu būs grūtāk fritēt.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Kamēr gaļa marinējas, uztaisa garšīgo mērci. Dzintara sieriņam piejauc saldo krējumu, jo tā nezaudē sierīgo garšu un dabū pareizo konsistenci, bet ķiploku katrs liek pēc savas garšas kārpiņām (padomājot arī par citiem). Samaisa visu kopā vienkārši ar karoti.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Viss sagatavots — iemaisa tempuras mīklu, otrā bļodā ieber Panko rīvmaizi un uzliek dziļajā pannā karsēties eļļu.
5. Kamēr eļļa silst, mērcē gabaliņus mīklā, apviļā rīvmaizē un krāmē šķīvī kaudzītē.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Kad eļla uzkarsusi līdz 170 grādi, liek fritēties. Fritē, kamēr gabaliņi viegli zeltaini.
Pasniedz ar pagatavoto mērcīti.

Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu