Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Veģetārie cukīni plācenīši

Foto: Kristīne Bergfelde ("Vegāns virtuvē"
Lai cukīnī pankūciņas turētos kopā, olas absolūti nav obligātas.
Recepte: Kristīne Bergfelde ("Vegāns virtuvē"
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
45 min
1. Cukīnī sarīvē un kārtīgi nospiež sulu. Lai to izdarītu, var izmantot riekstu piena maisiņu vai vairākās kārtās salocītu marli, vai nospiest sarīvēto cukīnī ar rokām.
2. Cukīnī liek bļodā, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas, lokus, citrona sulu, sāli, piparus un turku zirņu miltus. Samaisa un atstāj dažas minūtes.
3. Uz mazas uguns pannā uzkarsē eļļu, liek aptuveni 2 ēdamkarotes sagatavotās mīklas un izlīdzina. Apcep no katras puses aptuveni 3–5 minūtes, līdz plācenītis ir zeltaini brūns. Procesu atkārto, līdz visa mīkla ir izlietota.
4. Cukīnī plācenīšus pasniedz siltus.

Lai labi garšo!
Foto: Kristīne Bergfelde ("Vegāns virtuvē"
Uz augšu