Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantais zemesriekstu tofu

Foto: krustnaglina.lv
Vieni trakoti gardi tofu gabaliņi. Ja esi zemesriekstu cienītājs, tev garšos.
Receptes autors: krustnaglina.lv
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
20 min
1. Tofu ietin papīra dvieļos un uzliek tam virsū slogu uz vismaz 20 min, lai izspiestu no tā lieko ūdeni.
2. Bļodiņā samaisa zemesriekstu sviestu ar sojas mērci, brūno cukuru, aso mērci (vai čili pulveri), kokosriekstu eļļu, ķiploku pulveri un ūdeni.
3. Kad ūdens no tofu izspiests, to sagriež 1 cm lielos kubiņos. Apcep pannā nelielā eļļas daudzumā, līdz tofu gabaliņi ir apbrūnējuši no visām pusēm.*
4. Tad lej pannā sagatavoto mērci un uz nelielas uguns visu cep vēl 3 min, nepārtraukti maisot, līdz tofu gabaliņi ir sajaukušies ar mērci.
5. Pasniedz ar rīsiem un lociņiem, var pievienot arī svaigus vai apceptus dārzeņus.
6. * Padoms: ja negribas tofu cept eļļā, tā vietā to var apgrauzdēt krāsnī (200 °C/15 min)!
7. Lai labi garšo!
Foto: krustnaglina.lv
Uz augšu