Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Auzu piens

Foto: "Neapēd zemeslodi"
Mājās gatavots auzu piens – lētāks un smeķīgāks par veikalā nopērkamo.
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
10 min
1. Lielākā traukā auzu pārslas aplej ar atdzesētu vārītu ūdeni, ieliek ledusskapī uz nakti.
2. Nākamajā dienā izmērcētās auzu pārslas nokāš, ieliek blenderī, pievienojot pusi nokāstā šķidruma.
3. Ja izmanto dateles, tās pievieno auzām. Masu blendē, līdz auzu pārslas ir viendabīgi samaltas.
4. Pievieno atlikušo šķidrumu, un, ja izmanto saldinātāju, pievieno to.
5. Visu vēlreiz rūpīgi sablendē un caur sietiņu nokāš biezumus. Nokāstos biezumus var izmantot cepumiem vai saldajiem ēdieniem. Vesels dzēris!
Foto: "Neapēd zemeslodi"
Uz augšu