Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Zupas

Biešu-lēcu krēmzupa

Foto: "Neapēd zemeslodi"
Ja esi asu ēdienu cienītājs, pievieno šai gardajai krēmzupai čili pārslas.
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
30 min
1. Bieti nomizo, sagriež nelielos kubiciņos un liek vārīties. Ūdenim pievieno sāli. Ūdens daudzumu nosaka “uz aci” – aptuveni tik daudz, lai tajā varētu uzvārīt gan bieti, gan lēcas.
2. Kad biete pavārījusies, tai pievieno noskalotas lēcas un vāra līdz viss gatavs. Ja nepieciešams, var pieliet klāt vēl mazliet ūdeni.
3. Apcep sasmalcinātu sīpolu.
4. Pievieno katlā apcepto sīpolu, garšvielas, citrona sulu un izspiestas vai smalki sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Visu sablendē.
5. Pasniedzot var pievienot karoti bezpiedevu jogurta. Dekorē ar zaļumiem. Veseli ēduši!
Foto: "Neapēd zemeslodi"
Uz augšu