Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krēmīgā sēņu mērce

Foto: "Neapēd Zemeslodi"
Šampinjonu mērce – klasika, kas gatavojama jebkurā gadalaikā.
Ar karoti un dakšiņu pret klimata krīzi!

Pievienojies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājumam “Neapēd zemeslodi”!

Dalība izaicinājumā sniedz iespēju atklāt plašo un pārsteidzošo augu valsts produktu pasauli, visa mēneša garumā ik dienu saņemot un izmēģinot gardu, sātīgu un dabai draudzīgu ēdienu receptes.

Dalībnieki izaicinājumam piesakās: mājaslapā "Neapēd zemeslodi".
Pagatavošana
25 min
1. Sagriež šampinjonus, apcep olīveļļā uz vidējas uguns ~ 5 min.
2. Sasmalcina sīpolu un ķiploku, pievieno šampinjoniem. Apcep vēl piecas minūtes.
3. Pievieno augu krēmu, sāli un piparus, pētersīļus, sojas mērci.
4. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns vēl 5 min. Pasniedz ar rīsiem.

Lai labi garšo!
Foto: "Neapēd Zemeslodi"
Uz augšu