Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Uzkodas

Turku zirņu humoss ar šitake sēnēm un topinambūru čipsiem

Foto: Lauris Galsons/TVNET GRUPA
Skaties, kā dziedātājai Samantai Tīnai šefpavāra Žaņa Raivo Behmaņa virsvadībā veicās virtuvē, gatavojot šo meistarstiķi TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbība ar "Bonduelle".
Foto: Lauris Galsons/TVNET GRUPA.
Pagatavošana
20 min
1. Lai pagatavotu tomu, visas sastāvdaļas sablendē.
2. Gatavo humosu. Turku zirņus liek blenderī, pievieno ledu, olīveļļu, sāli, tahini pastu, citronu sulu, tomu un blendē, līdz masa ir viendabīga.
3. Šitake sēnes diennakti mērcē aukstā ūdenī. Tad ūdeni nolej, sēnes nosusina, apdedzina uz sausas pannas un liek siltā marinādē. Marinē aptuveni 6-8 stundas.
4. Gatavo topinambūru čipsus.. Topinambūrus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs, liek citronūdenī, lai topinambūri nepaliktu brūni. Ūdeni nolej, šķēlītes nosusina un fritē līdz 160c temperatūrā uzkarsētā eļļā, līdz čipsi ir zeltaini brūni. Izņem, nosusina uz salvetes, lai čipsi nebūtu eļļaini, pārkaisa ar sāli.
5. Humosu liek bļodiņās. Marinētās sēnes sagriež mazos kubiņos un liek pa virsu humosam. Pārslaka ar augstākā labuma olīveļļu. Dekorē ar topinambūru čipsiem. Labu apetīti!
Foto: Lauris Galsons/TVNET GRUPA
Uz augšu