Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena deserts ar grauzdētām auzu pārslām un ķīseli

Ķīselis un biezpiens izcili sader. Ar skābo krējumu sagatavotais biezpiens būs vairāk cieņā tiem, kam patīk ne pārāk saldi un mazāk trekni deserti, bet skābo krējumu allaž var aizstāt ar saldo krējumu vai putukrējumu.
Lai dažādotu deserta tekstūru, pievieno griljāžu jeb grauzdētas auzu pārslas.
Pagatavošana
60 min
1. Izvēlētās ogas pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru pēc garšas un liek vārīties. Cik daudz – lem pats, skatoties cik ēdāju.
2. Kamēr vārās ogas, sagatavo auzu pārslas jeb griljāžu. Pannā liec sviestu ar cukuru un ļauj visam pakust.
Foto: Receptes.lv
3. Tad ber klāt auzu pārslas un cep, līdz pārslas kļūst skaisti brūnas un virtuvē gardi smaržo. Pannai jāstāv klāt un gana cītīgi jāmaisa, lai nepiedeg. Kad gatavas, ņem nost no pannas un atdzesē.
Foto: Receptes.lv
4. Kad ogas kādu laiku vārījušās, mazā bļodiņā liek 2-3 ēdamkarotes kartupeļu cietes, kuru izšķīdina nelielā daudzumā auksta ūdens. Maisot lej klāt ogām, visu uzvāra un gatavs. Ķīseli atdzesē.
Cik daudz kartupeļu cietes? Jo biezāku ķīseli vēlies, jo vairāk cietes jāpievieno.
Foto: Receptes.lv
5. Kamēr dziest ķīselis, sajauc biezpienu ar skābo krējumu un cukuru. Pievieno arī kādu karoti griljāžas.
Foto: Receptes.lv
6. Visu kārtīgi samaisa. Ja gribi, lai biezpiena masa krēmīga nevis graudaina (absolūta gaumes lieta), biezpienu izvēlies mazāk graudainu vai liec lietā blenderi (auzu pārslas pievieno pēc blendēšanas).

Ja esi saldenākas garšas cienītājs, skābā krējuma vietā vari liet klāt saldo krējumu vai arī iemaisīt putukrējumu.
Foto: Receptes.lv
7. Kad ķīselis atdzisis, lej to bļodā, virsū liec biezpiena masu un pārber ar grauzdētajām auzu pārslām.
Foto: Receptes.lv
8. Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu