Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kakla karbonādes cepetis gatavots cepammaisā

Foto: Madara Stankeviča
Kā pagatavot cepeti, kas izšķīst un šķīvja bez naža? Izvēlies kakla karbonādi un gatavo cepšanai paredzētā maisā.
Pagatavošana
300 min
1. Kakla karbonādes gabalam iegriež šķēles, bet nesagriežot līdz galam.
2. Nomizotu ķiploku smalki sarīvē vai izmatno spiedi.
3. No visām pusēm gaļu ierīvē ar abiem paprikas pulveriem, sāli un ķiploku.
4. Iegrieztajās šķēlēs iesmērē sinepes. Liek gaļu uz dažām stundām marinēties.
Foto: Madara Stankeviča
5. Stundu pirms cepšanas izņemam no ledusskapja, lai tā sasilst.
6. Sagriež šķēlēs tomātu un sieru, liek starp gaļas šķēlēm. Sasprauž šķēles ar koka irbulīšiem/zobu bakstāmajiem, lai labāk saturas kopā.
Foto: Madara Stankeviča
7. Liek cepšanai paredzēta maisā, to aizver. Liek gaļu cepties sakarsētā krāsnī 190 grādos stundu.
8. Pēc stundas izņem no krāsns, maisu atgriež un vēl uz ~10 minūtēm liek atpakaļ krāsnī apbrūnināties.
Foto: Madara Stankeviča
9. Cepšanas ilgums var mainīties atkarībā no krāsns spējas noturēt siltumu, cepšanas īpatnībām.

Lai labi garšo!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu