Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Salāti

Pārpalikumu rasols

Foto: Madara Stankeviča
Pārpalikumu rasols? Jā, ir arī tāds! Tādu var pagatavot, kad no vienām vakariņām palikuši vārīti kartupeļi, no citām – cepta vistas fileja. No kādu salātu vai sautējuma gatavošanas ledusskapī iesākta zaļo zirnīšu bundžiņa (bez šī gan arī var iztikt) un, protams, gurķi – bez tiem gan galīgi nekā.
Olas – lūk, tas ir vienīgais, kas šoreiz bija jāliek vēl uz plīts, jo tās izvārītas ledusskapī nestāv.

Un ziniet – ļoti labs!
Pagatavošana
20 min
1. Uzliek vārīties olas, lai tās būtu cietas. Atdzesē.
2. Kamēr olas vārās un dzēsējās, sagriež pārējo produktus tāda izmēra gabaliņos kā patīk – man patīk tā, lai viss ir aptuveni zirnīša izmērā, izņemot sīpolu – to gan smalkāk.
3. Kad olas atdzisušas, nolobītas sagriež tāpat kā pārējos produktus. Ber bļodā.
4. Pievieno skābo krējumu, majonēzi, sinepes un sāli. Ar krējumu un majonēzi skatās – liek tik, lai sastāvdaļas samaisītos, bet salāti nepludotu mērcē.
5. Kad pastāvējis un garšas savilkušās, būs garšīgāks, bet labs arī uzreiz.

Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu