Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Mammas frikadeļu zupa

Foto: Iveta Rutkovska
"Šī ir manas bērnības mīļākā zupa. Mana mamma nebija nekāda mājsaimniece. Dzīvojām Rīgā, ilgu laiku divatā, mamma strādāja projektēšanas institūtā, mīlēja teātri un operu, mīlēja eleganti ģērbties un ēst gatavoja tāpēc, ka vajadzēja, nevis tāpēc, ka patika. Tāpēc neko sarežģītu negatavoja. Bet dažas lietas no mammas gatavotā, atceros vēl šodien. Un frikadeļu zupa ir viena no tām," stāsta receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
70 min
1. Malto gaļu sajauc ar sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, izmērcēto baltmaizi, olu, sāli un garšvielām
2. Veido apaļas frikadeļu bumbiņas.
Foto: Iveta Rutkovska
3. Katliņā apcep sīpolu.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Pielej ūdeni, vai buljonu, uzvāra (ja ūdeni, tad pievieno buljona koncentrātu vai buljona kubiņus).
5. Pievieno kartupeļus un burkānus, vāra 15 minūtes.
Foto: Iveta Rutkovska
6. Met katlā frikadeles (tās nogrims), lauru lapu, graudu piparus un smaržīgos piparus, pagaršo, vai nevajag vēl sāli.
7. Pieber pētersīļu zaļumus.
8. Kad visas frikadeles uzpeldējušas, izslēdz karstumu un ļauj zupai "atpūsties" 20-30 minūtes.
Foto: Iveta Rutkovska
9. Labu apetīti!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu