Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Viltotā tom kha zupa ar ķirbi kokospienā

Foto: Lūcija Luīza Žogla/TVNET GRUPA
Šī ātri pagatavojamā ķirbja un kokosriekstu zupa ir sātīga un ideāli piemērota rudens sezonai, piedāvājot siltu, krēmīgu garšu ar Āzijas virtuvei raksturīgās tom kha zupas niansēm un neatvairāmi kārdinošu aromātu!
Recepte tapusi sadarbībā ar "Santa Maria".
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas. Nomizo un sagriez ķirbi nelielos kubiņos. Sagriez papriku un sīpolu šķēlēs, smalki sakapā ķiplokus. Uzvāri rīsu nūdeles saskaņā ar instrukcijām un notecini.
Foto: Lūcija Luīza Žogla/TVNET GRUPA
2. Katlā uzsildi eļļu un apcep sīpolu un ķiplokus, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno ķirbja gabaliņus, papriku un apcep 3-4 minūtes, līdz tie sāk kļūt mīksti.
3. Pielej kokosriekstu pienu, pievieno tom kha garšvielu, konservētus tomātus, sojas mērci, pielej ūdeni, piekoriģējot vēlamo zupas biezumu, un sautē 8-10 minūtes, līdz ķirbis ir pilnībā mīksts.
4. Bļodiņās liek rīsu nūdeles, pārlej ar zupu. Pasniedz, pārkaisot ar kapātu koriandru, pārslaka ar laima sulu. Labu apetīti!
Foto: Lūcija Luīza Žogla/TVNET GRUPA
Uz augšu