1. Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Kad mīksti, nokāš, nosusina un karstus kārtīgi saspaida ar biezputras stampiņu, bet tā, lai nebūtu kunkuļu. Lieku atdzesēties.
2. Pa to laiku uz smalko rīves pusi sarīvē sieru. Kad kartupeļi padzisuši, jauc visu kopā, pieber vēl kartupeļu cieti un nedaudz sāls. Kārtīgi visu samīca.

Foto: Uldis Grīnbergs
3. Plaukstā veido šniceles formā plāceni un uz dēlīša ar pankūku lāpstiņu izspiež vienādā biezumā. Lieko nogriež nost un atliek tikai ar nazi sagriezt salmiņos, kā friškas.

Foto: Uldis Grīnbergs
4. Uzkarsē pannā eļļu un fritē, kamēr zeltaini brūni.
5. Ārpuse kraukšķīga, vidus mīksts. Garšīgi, sierīgi.
Lai labi garšo!

Foto: Uldis Grīnbergs