Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Bibimbaps

Foto: Juta Spalva
Korejas Bibimbaps ir ēdams gan silts, gan auksts un ēdiena sastāvdaļas var dažādot. Galvenais ka tas ir sātīgs un iepazīstina ar jaunām garšam.
Pagatavošana
40 min
1. Novāra rīsus (vēlams suši) atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Malto gaļu sajauc ar olu, lociņiem, čili pārslām un fermentēta čili mērci (ja nav izmanti kādu aso mērci piem sriraču).
2. Sagatavo piedevas (banchanus). Tos var taisīt vairāk un izmantot kā salātus dažādos ēdienos.
Spinātus apcep ar sojas mērci un sezama eļlu.
Gurķus iemarinē ar sojas mērci, čili pārslām, sezama sēklām un ķiploku.
Skābētiem kāpostiem piejauc Kimči garšvielu un čili pastu.
Šitake sēnes iemarinē melno piparu sezama mērcē (ja nav izmanto kādu sojas bāzes mērci un melnos maltos piparus, sezama sēklas). Burkānus sagriež nūdelēs, ar sāli atsulo un aplej ar eļlā apceptām ar čili pārslām un Kimči garšvielu maisījuma.
Foto: Juta Spalva
3. No maltās gaļas veido bumbiņas un apcep. Pievieno melno piparu un sezama mērci un apcep ar mērci.
Foto: Juta Spalva
4. Bļodā pamatā liek rīsus, kārto virsū piedevas.
Foto: Juta Spalva
5. Uzcep olu un to novieto vidū. Pasniedz ar Korejas fermentēta čili mērci. Pirms ēšanas visas sastāvdaļas samaisa, olas dzeltenums kalpo kā mērce.
Foto: Juta Spalva