Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Rīsu krēms ar rudens aveņu ķīseli

Foto: Receptes.lv
Apvienojot rīsus ar putukrējumu, var iegūt gardu krēmu. Bet papildinot to ar saldskābu ķīseli no sezonālajām ogām – savā vienkāršībā izcilu desertu.
Receptes un foto autors: Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
50 min
1. Izvāra no rudens avenēm ķīseli, atstāj dažas ogas dekoram.
2. Izvāra paciņu rīsus, visu atdzesē.
3. Sakuļ putukrējumu (cukuru pievieno pēc patikas) un sajauc ar atdzisušiem rīsiem.
4. Man patīk, kā putukrējums tā riktīgi daudz, nu tā, lai neredz pat rīsus. Ķīselis iznāk ļoti garšīgs, saldskābs.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv