Svaigu sviesta pupiņu laiks ir jāizbauda. Mazliet novārītas un tad apceptas sviestā tās garšo izcili, jo labu produktu pagatavošana nav jāsarežģī.
Pagatavošana
30 min
1. Pupiņas nomazgā un nogriež tām abus galus.
2. Liek katlā, pārlej ar ūdeni, pieber nedaudz sāls un vāra aptuveni 10-15 minūtes. Pākstīm jāpaliek mīkstākām, bet joprojām jāsaglabā stingra forma.
3. Kad pupiņas novārītas, nokāš ūdeni.
4. Pannā izkausē sviestu, kam pielej arī nedaudz eļļu un liek iekšā pupiņas,
5. Uz gana lielas liesmas pupiņas cep no visām pusēm, periodiski maisot.
6. Cepšanas procesa beigās pievieno persilādi (pētersīļu, ķiploka un sāls maisījums), vēl nedaudz pakarsē un gatavs. Cepšana nav ilgāka par 3 minūtēm, jo mērķis ir savienot pupiņas ar sviestu un garšvielām.