"Pēc šīs receptes gatavoti gurķi nav jākarsē, ziemā tie labi glabājas tāpat," teic receptes un foto autore, pieredzējusi konservētāja Vineta Grudule.
Pagatavošana
60 min
1. Ja gurķi tiek lasīti pēc lietus, tad tie iepriekš nav jāmērcē ūdenī. Gurķu ripas ber bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas, visu labi samaisa, liek vēsā vietā un ļauj atsuloties, ik pa laikam apmaisot.
Foto: Privātais arhīvs
2. Kad gurķi labi atsulojušies, tos cieši sapilda iepriekš izkarsētās, sterilās burkās un aizvāko ar iepriekš izkarsētiem, steriliem vāciņiem.
Foto: Privātais arhīvs
3. Gurķi nav jākarsē, ziemā tie labi glabājas tāpat! Labu apetīti!