Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Aukstais borščs poļu gaumē

Foto: Receptes.lv
Vēl viena aukstās zupas versija – šoreiz no poļu kulinārā mantojuma recepšu pūra.
Pagatavošana
120 min
1. Vispirms gatavo biešu novarījumu. Bietes sarīvē uz rupjas rīves, pārlej ar ūdeni un novāra. Tad noņem no uguns, izkāš, uzliek vāku un novārījumu ledusskapī atdzesē.
2. Gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, vāra, noputo, tad pieliek notīrītas jaunās bietītes, kas sasmalcinātas ar visām lapām, lauru lapas, sāli, piparus un vāra, līdz gaļa gatava.
3. Buljonu atdzesē, nosmeļ liekos taukus, nokāš, pievieno smalki sagrieztus zaļumus, notīrītus un salmiņos sagrieztus svaigus un skābētus gurķus, salmiņos sagrieztu gaļu.
4. Pēc tam zupā ielej biešu novārījumu. Pasniedz zupu atdzesētu ar skābu krējumu un cieti novārītām un gabalos sagrieztām olām. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com1
Uz augšu