1. Upenes ar nedaudz ūdens uzvāra, izberž caur siet un sajauc ar cukuru un liķieri. Atdzesē.

Foto: Iveta Rutkovska
2. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ.

Foto: Iveta Rutkovska
3. Pienu uzkarsē, lej klāt olu masu un maisa, līdz masa sāk sabiezēt (kā vaniļas mērcei). Masu atdzesē.

Foto: Iveta Rutkovska
4. Sasaldētos banānus sablendē.

Foto: Iveta Rutkovska
5. Saldo krējumu sāk putot, kad kļūst biezāks, pievieno olu-piena masu (arī konjaku), tad sablendētos banānus un kondensēto pienu.
6. Plombīra masu lej traukā, ik pēc 15 minūtēm izņem un apmaisa. Tad saldē vēl stundu tajā pašā traukā, vai pārliek mazākos trauciņos.

Foto: Iveta Rutkovska
7. Tad pārlej ar upeņu masu un saldē vēl 2 stundas, vai ilgāk.

Foto: Iveta Rutkovska
8. Lai labi garšo!

Foto: Iveta Rutkovska
9. Lappuse no 1905. gada pavārgrāmatas (2011. gada atkārtots izdevums).

Foto: Iveta Rutkovska