Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Latviskais tiramisu ar zemenēm

Foto: Sanita no Raiskuma
Kad sezonas spainis ar zemenēm apēsts svaigā veidā, laiks improvizācijai. Lai top vasarīgs vasaras deserts!

Sanitai no Raiskuma jaunas receptes top paskatoties, kas aug dārzā un, kas pieejams ledusskapī un plauktos. Ja kādas sastāvdaļa kārotajai receptei pietrūkst, tad tā tiek aizstāta ar citu. Tā šajā reizē cepumi izmērcēti jogurtā, bet maskrapone aizstāta ar krēmsieru.
Pagatavošana
300 min
1. Pusi zemeņu sablendē. Otru pusi atstāj dekorēšanai.
2. Sagatavo želatīnu pievienošanai krēma – zemeņu masai.
3. Krēmsieru saputo kopā ar sablendēto zemeņu masu. Pāris karotes krēma masas samaisa kopā ar sagatavoto želatīnu un ieputo masā.
4. Dāmu pirkstiņus apmērcē jogurtā, tad smērē saputoto krēmsieru, pārber ar pūdercukuru, tad atkal cepumi, zemenes, krēms, pūdercukurs un tā līdz trauks pilns.
5. Noslēdzoša kārta ir krēma kārta. Pārkaisa ar kakao un rotā ar zemenēm.
Foto: Sanita no Raiskuma
6. Atstāj ledusskapī vismaz 4 stundas, bet vislabāk visu nakti.

Lai labi garšo!
Foto: Sanita no Raiskuma
Uz augšu