Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grilēti marinētie vistas šķiņķīši

Foto: Uldis Grīnbergs
"Ja jums pēkšņi rodas spontāna ideja kurināt grilu, tad visātrākais veids, kā pabarot visus būs grilēti vistas šķiņķīši! Veikalā parasti safasēti pa 500gr ,bet šeit man ir maza viltībiņa. Paciņās ir četri šķiņķīši, bet ir arī kur trīs. Protams izmeklēju kur trīs, būs biezāki, lielāki un cepot būs daudz sulīgāki," savas viltības atklāj recepte sun foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
200 min
1. Vistas šķiņķiem izgriežu kauliņu (tie noderēs buljonam).
2. Tālāk sagriež trīs lielus sīpolus, piecas ķiploka daiviņas. Salieku marinēšanas traukā.
3. Marinādi veidoju uz minerālūdens bāzes. Tātad ūdens, sāls, cukurs un skābumam vai nu nedaudz etiķis vai citrons.
4. Kārtīgi izmasēju sīpolus, pieberu nedaudz kurkumu, čili garšvielu un melnos piparus. Beigās noteikti pieleju 4-5 ēd. k. augu eļļas, tad gaļa būs daudz sulīgāka.
5. Gaļu iekšā, mazliet paspaidu, ļauj marinēties 2–3 stundas.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Tad kurina grilu un liek šķiņķīšus cepties.
Foto: Uldis Grīnbergs
7. Šķiņķīši vienmēr sulīgi, garšīgi. Nenoēsties!
Foto: Uldis Grīnbergs
8. Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu