Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pasta Carbonara

Foto: Līga Alika
"Šis bija mans izaicinājums, jo godīgi varu pateikt, ka vairākas reizes man sanāca nevis zīdaini slideni un krēmīgi spageti siera - olu dzeltenumu mērcē, bet makaroni ar omleti 😁🙈 #nekadnepadodies
Šoreiz es zināju, ka sanāks, tādēļ no priecīgā satraukuma aizmirsu pievienot ļoti svarīgu sastāvdaļu - ķiplokus, taču garša tik un tā bija lieliska," stāsta receptes un foto autore Līga Alika.
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas. Daudzums paredzēts 2 palielām porcijām vai 3 mazākām
Foto: Līga Alika
2. Sagriež mazās strēmelītēs gaļu, apcep pannā līdz zeltainam brūnumam.
Foto: Līga Alika
3. Gaļu izņem no pannas, tauki no gaļas paliek pannā, tos vēl vajadzēs.
4. Olu dzeltenumus sajauc ar rīvētu cieto sieru.
Foto: Līga Alika
5. Es izmantoju putojamo slotiņu.
Foto: Līga Alika
6. Vārošā ūdenī liek spageti un vāra līdz “al dente”, maniem izmantotajiem spageti tās bija 9 minūtes, bet mēdz būt arī mazāk. Ūdenim pielēju nedaudz eļļu, lai spageti nesalīp un nedaudz sāli garšai, taču šis posms nav obligāts. Man tā patīk labāk.
Foto: Līga Alika
7. Izvārītus spageti pārliek citā katlā, kurš nav karsts, un saglabā apmēram pusglāzi (100 ml) “makaronūdens”. Tik daudz noteikti nevajadzēs, taču, ja vajadzēs, tas būs labāk par parastu ūdeni.
Foto: Līga Alika
8. Uz spageti lēnām uzlej olu-siera maisījumu, nepieskaroties olām pielej atlikušos taukus no pannas un pielej nedaudz “makaronūdeni” - sākumā dažas ēdamkarotes.
Foto: Līga Alika
9. Nelielā karstumā sildot katlu, sāk lēnām un maigi maisīt spageti ar visām pārējām sastāvdaļām, maisa nepārtraukti, man pietika ar makaronu karoti, taču var izmantot arī 2 dakšas vai virtuves knaibles (lielā “pincete” 😁).
10. Pēc dažām minūtēm pievieno apcepto gaļu.
Foto: Līga Alika
11. Turpina maisīt (es saglabāju dažus gaļas gabaliņus, ko uzlikt gatavajam ēdienam jau šķīvī). Pievieno melnos piparus.
Foto: Līga Alika
12. Apmēram 5 minūšu laikā siers, olu dzeltenumi, gaļa, tauki, un “makaronūdens” ir sajaukušies, ja šķiet, ka ir pārāk bieza konsistence mērcei, var pievienot vēl kripatiņu “makaronūdens”. Jābūt zīdaini krēmīgai mērcei viscauri ap spageti.
13. Pasniegšanai izmantoju vēl nedaudz rīvētu cieto sieru un bazilika lapiņas.

Lai labi garšo!
Foto: Līga Alika
Uz augšu